![Ventaglietti ricoperti Ventaglietti ricoperti](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/747FEDE4-AB88-425A-BD8C-1894502E44B9/Derivates/C9587545-D911-42E9-A94C-B378579DFA6E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ventaglietti
- 200 g di burro, congelato a pezzi piccoli
- 200 g di farina tipo 00 + q.b. per infarinare
- 90 g di acqua molto fredda
- ½ cucchiaino di sale
- 200 g di zucchero
Copertura al cioccolato
- 300 g di panna (min. 30% di grassi)
- 150 g di cioccolato bianco a pezzi
- 150 g di cioccolato al latte a pezzi
- 150 g di cioccolato fondente a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 674 kJ / 161 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscotti scozzesi
1 godz. 5 min
Torta del cardinale
3h 30min
Éclair all'arancia
7h
Pitte pie calabresi
1 godz. 30 min
Charlotte di cioccolato e vaniglia
11 Std. 20 Min
Letterine segnaposto
5h 15min
Canestrelli al profumo di vaniglia
1 godz. 20 min
Cioccolato plastico
12h
Cioccolatini agli amaretti
3h 25 min
Biscottini di vetro
45 min
Biscottini ad occhio di bue
1 Std. 10 Min
Canestrelli
1 Std. 50 Min