Urządzenia i Akcesoria
Ciasteczka amaretti
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
30 sztuk
Składniki
-
300 g migdałów, ze skórką
-
5 g likieru migdałowego, np. amaretto
-
1 czubata łyżeczka skrobi kukurydzianej
-
330 g cukru plus dodatkowa ilość do posypania ciasteczek
-
3 białka
-
1 szczypta soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
2.2 g
Kalorie
453.6 kJ /
108.3 kcal
Tłuszcz
5.2 g
Błonnik
1.3 g
Węglowodany
14.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA SARDYŃSKA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Migdały w polewie czekoladowo-kawowej
30 min
Marcepanowe batoniki
2 godz. 40 min
Kartofelki marcepanowe
1 godz. 15 min
Chałwowe parfait z bakaliami
13 godz. 30 min
Ciastka panellets
25 godz. 45 min
Trufle rumowe
2 godz. 30 min
Ciasteczka z kajmakiem i solą
1 godz. 50 min
Czekoladowe pralinki z likierem
1 godz. 30 min
Trufle kawowe
30 min
Makaroniki migdałowe
35 min
Rogaliki orzechowo-waniliowe
1 godz. 40 min
Cantuccini
1 godz. 15 min