![Potato and porcini mushroom soup Potato and porcini mushroom soup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F3530F26-8F34-4BB7-A22E-DA3483F65C84/Derivates/633e34f9-5ea1-4fb7-a9f5-9d54903f12ba.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g dried porcini mushrooms
- 300 g potatoes, peeled and cut into pieces (2 cm)
- 50 g dry white wine
- 600 g water
- 200 g pouring (whipping) cream
- 80 g brown onion, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tip)
- 1 - 3 pinches salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper
- ¼ tsp ground nutmeg
- 1 pinch cayenne pepper
- 50 g salted butter, cut into pieces
- 3 tbsp crème fraîche
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves and stalks, chopped for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1650.4 kJ / 392.9 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 16.9 g
- Tłuszcz
- 33.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 22 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 603.9 mg
Alternatywne przepisy
Thai green broccoli and spinach soup
25 Min
Broccoli and blue cheese soup
25 Min
Carrot and coriander soup
30 Min
Tri-Colour Ginger Rice
45min
Zucchini, Brie and basil soup
35min
Brussels sprouts with lime crumb
20 min
Sauerkraut soup
50 Min
Spinach potato soup with savoury egg custard
45min
Vienna sausages with split pea soup
1 Std. 10 Min
Broccoli soup with sage oil
30 Min
Mushroom soup
30 Min
Cream of mushroom soup
20 min