Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 4 sprigs fresh thyme, leaves only
- ½ tsp dried oregano
- 1 garlic clove
- 50 g salted butter, softened
- 2 beef fillet steaks (180-200 g each, 3 cm thickness)
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- 2 dried bay leaves
- 1850 g water, plus extra to submerge bags
- 30 g freshly squeezed lemon juice or 1 tsp ascorbic acid (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2318.1 kJ / 551.9 kcal
- Białko
- 45.5 g
- Węglowodany
- 1.3 g
- Tłuszcz
- 40.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.8 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 450.8 mg
Alternatywne przepisy
Beef cheeks with vanilla carrot purée and thyme glazed carrots
7 godz. 25 min
Sous-vide rare beef steak with béarnaise sauce
2 godz. 20 min
Caramelised onions (400-500 g)
25 menit
Duck breast à l`orange with orange zabaglione
2 godz. 20 min
Sous vide rare beef steak with béarnaise sauce (TM5)
2 godz. 20 min
Sous-vide strawberries with white chocolate mousse
2 Std.
Pork fillet wrapped in prosciutto with barbecue butter
1 Std. 30 Min
Sous vide fillet steak with gin and peppercorn sauce
2 godz. 20 min
Sous-vide Rare Fillet Steak with Herb Garlic Butter
2 Std. 15 Min
Meatballs in tomato sauce (TM6)
3 Std. 40 Min
Poached eggs with blade cover
30min
Hollandaise sauce (TM6 - Serves 2-4)
15 min