Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g piece fresh ginger, peeled
- 30 g soy sauce
- 20 g honey
- 10 g brown sugar
- 15 g rice wine vinegar
- ⅛ tsp chilli powder
- 35 g sake
- 2 chicken thighs (approx. 180 g each), boneless with skin on
- 1850 g water, plus extra to submerge bag
- 30 g freshly squeezed lemon juice or 1 tsp ascorbic acid (see Tips)
- 1 tsp cornflour
- oil, for frying
- ½ - 1 tbsp sesame seeds, toasted
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into slices diagonally
- ½ fresh long red chilli, deseeded and cut into slices diagonally
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2513.7 kJ / 598.5 kcal
- Białko
- 30.3 g
- Węglowodany
- 15.6 g
- Tłuszcz
- 46.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 1086.7 mg
Alternatywne przepisy
Chinese five spice beef cheeks
4h 25min
Pork belly with noodles and chilli miso sauce (TM6)
4hod. 20min
Kung Pao chicken
1 Std. 30 Min
Chinese pork with vegetables
1h 20min
Miso fish with Asian greens
24h 45min
Korean marinade
40min
Barbecued beef with ssamjang sauce
2j 25 menit
Stir Fried Pork Belly Slices with Kimchi
30min
San choy bau (Matt Sinclair)
30min
Wonton soup (pork)
45min
Thai beef salad
1 Std. 15 Min
Beef cheek Bourguignon
5 Std. 25 Min