Teriyaki chicken thighs

Teriyaki chicken thighs

4.2 93 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
2 portions

Składniki

  • piece fresh ginger peeled
    5 g
  • soy sauce
    30 g
  • honey
    20 g
  • brown sugar
    10 g
  • rice wine vinegar
    15 g
  • chilli powder
    ⅛ tsp
  • sake
    35 g
  • chicken thighs (approx. 180 g each), boneless with skin on
    2
  • water plus extra to submerge bag
    1850 g
  • freshly squeezed lemon juice or 1 tsp ascorbic acid (see Tips)
    30 g
  • cornflour
    1 tsp
  • oil for frying
  • sesame seeds toasted
    ½ - 1 tbsp
  • spring onion/shallot trimmed and cut into slices diagonally
    1
  • fresh long red chilli deseeded and cut into slices diagonally
    ½

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 598.5 kcal / 2513.7 kJ
Białko 30.3 g
Tłuszcz 46.2 g
Węglowodany 15.6 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Sód 1086.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...