Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 25 g di aceto balsamico
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- ½ cucchiaino di coriandolo in polvere
- 700 g di polpo fresco, i tentacoli
- 800 g di acqua
- 100 g di rucola fresca, lavata
- 250 g di pomodori datterino a metà
- 50 g di Parmigiano reggiano a scaglie
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1458.1 kJ / 348.5 kcal
- Białko
- 32.1 g
- Węglowodany
- 7.7 g
- Tłuszcz
- 20.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 603.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpo e patate a Cottura Lenta, grigliato
2h 45min
Insalata di polpo con pomodorini e rucola
40min
Insalata di polpo mediterranea
4h
Calamari Sottovuoto
50 min
Polpo con patate alla salentina
1sa 10 dk
Asparagi sottovuoto
50 min
Calamari sottovuoto ripieni ai carciofi
1 godz.
Calamari e olive taggiasche a Cottura Lenta
5h 30min
Insalata di polpo sottovuoto con verdurine
8h
Polpo agli agrumi
1 godz.
Orata sottovuoto agli agrumi con gamberi in salsa
1h 30min
Polpo sottovuoto con olive taggiasche
3 godz. 20 min