![Insalata di polpo a Cottura Lenta Insalata di polpo a Cottura Lenta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0853efba-2936-46b2-9972-48ab7e6eb4bf/Derivates/7f40c5f1-2afd-4423-84eb-e5cdcb96f898.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 25 g di aceto balsamico
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- ½ cucchiaino di coriandolo in polvere
- 700 g di polpo fresco, i tentacoli
- 800 g di acqua
- 100 g di rucola fresca, lavata
- 250 g di pomodori datterino a metà
- 50 g di Parmigiano reggiano a scaglie
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1458.1 kJ / 348.5 kcal
- Białko
- 32.1 g
- Węglowodany
- 7.7 g
- Tłuszcz
- 20.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 603.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di polpo, patate e cannellini con olio al limone
3 Std.
Polpo con patate alla salentina
1hod. 10min
Bicchierini di polpo e pomodorini
1 Std.
Insalata di polpo mediterranea
4h
Branzino sottovuoto al pepe rosa
1hod. 10min
Calamari Sottovuoto
50 Min
Polpo sottovuoto con olive taggiasche
3h 20min
Insalata di polpo sottovuoto con verdurine
8h
Filetti di rana pescatrice all'alloro sottovuoto
2h
Orata sottovuoto agli agrumi con gamberi in salsa
1 Std. 30 Min
Merluzzo sottovuoto con pomodorini e olive
1 Std. 30 Min
Insalata di polpo, sedano e prezzemolo
50 Min