![Diamanti ripieni di gelato al whisky Diamanti ripieni di gelato al whisky](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/07B922D7-C253-4ACF-B37C-F2383DF98DC9/Derivates/7E71FA52-342C-43B8-ABB1-745ADFEE8D11.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di cioccolato fondente a pezzi
- 50 g di zucchero
- 250 g di mascarpone
- 20 g di caffè espresso
- 1 cucchiaino di Whisky
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 485 kJ / 116 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Błonnik
- 0.7 g
Alternatywne przepisy
Bicchierini al pistacchio e marrons glacés
30 min
Salsa al cioccolato
20 min
Sorbetto al limone
8 godz. 30 min
Zucchero ai pistacchi
10 Min
Tartufo al cioccolato
11 Std. 20 Min
Mandorle e cacao espresso
1 godz.
Crema al mandarino
20 min
Bon bon gelato
5 Std.
Praline al cioccolato
1h 25 min
Coni e cialde
1 godz. 5 min
Zucchero vanigliato
72 Std.
Coppetta al caffè
2 Std. 15 Min