Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de noix de cajou non salées
- 20 g d'huile de sésame
- 1 c. à café de graines de coriandre
- 1 c. à café de graines de cumin
- 2 gousses de graines de cardamome
- 1 pincée de cannelle en poudre
- 100 g d'oignon, coupé en 4
- 1 gousse d'ail
- 60 g de crème de coco
- 260 g de bouillon de légumes
- 100 g de pulpe de tomate en conserve
- sel
- poivre moulu
- 10 feuilles de coriandre fraîche, ciselée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2387 kJ / 577 kcal / 2387 kJ / 577 kcal
- Białko
- 15 g / 15 g
- Węglowodany
- 26 g / 26 g
- Tłuszcz
- 46 g / 46 g
Alternatywne przepisy
Risotto méditerranéen à l'orge
55 dk
Curry de légumes au lait de coco
50 dk
Façon thaïe
25 min
Dhal
1 godz. 40 min
Nouilles soba aux légumes et tofu
30 Min
Curry de minibananes aux noix de cajou
1 Std. 5 Min
Buddha bowl au boulgour, mangue, avocat et butternut
1 godz. 45 min
Curry rouge de courge, pois chiches et épinards
12h
Chili sans viande
1sa
Quinoasotto
35 dk
Ragoût africain de légumes aux cacahuètes
45 dk
Risotto au curry et noix de coco
35 dk