Urządzenia i Akcesoria
Glutenfreie Mandel-Tartelettes mit Orangencurd
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
10 Stück
Składniki
Orangencurd
-
Zucker200 g
-
Orangen unbehandelt, Schale fein abgerieben und 100 g Saft ausgepresst2
-
Butter in Stücken120 g
-
Eier3
Mandelboden
-
Mandeln, blanchiert150 g
-
Butter in Stücken110 g
-
Kokosmehl100 g
-
Eier2
-
Salz¼ TL
-
Zucker50 g
-
Wasser10 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
80 mg
Białko
9 g
Kalorie
1742 kJ /
416 kcal
Tłuszcz
31 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Węglowodany
26 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Macarons
3 godz.
Lemon Curd
20 min
Baisergeister
4 godz.
Vanille-Maronen-Aufstrich
1 godz.
Orangen Curd
35 min
Zitronen-Curry-Lavaküchlein
3 godz.
Erdbeer-Macarons
26 godz.
Lemon Curd-Tartelettes
2 godz.
Maronen-Schoko-Trüffel mit Amaretti
4 godz. 30 min
Espresso-Karamell-Sauce
45 min
Zitronentarte
4 godz.
Macarons mit weißer Himbeer-Ganache
2 godz. 30 min