Glutenfreie Mandel-Tartelettes mit Orangencurd

Glutenfreie Mandel-Tartelettes mit Orangencurd

3.5 15 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
10 Stück

Składniki

Orangencurd
  • Zucker
    200 g
  • Orangen unbehandelt, Schale fein abgerieben und 100 g Saft ausgepresst
    2
  • Butter in Stücken
    120 g
  • Eier
    3
Mandelboden
  • Mandeln, blanchiert
    150 g
  • Butter in Stücken
    110 g
  • Kokosmehl
    100 g
  • Eier
    2
  • Salz
    ¼ TL
  • Zucker
    50 g
  • Wasser
    10 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 80 mg
Białko 9 g
Kalorie 1742 kJ / 416 kcal
Tłuszcz 31 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Węglowodany 26 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...