Urządzenia i Akcesoria
Panforte de Siena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
36 Stücke
Składniki
-
Haselnüsse150 g
-
weiße Schokolade in Stücken100 g
-
Orangeat100 g
-
Rosinen50 g
-
Feigen (Softfrüchte), gewürfelt50 g
-
Zimt1 EL
-
Nelken½ TL
-
Koriander½ TL
-
Muskat3 Prisen
-
Pfeffer1 gestr. TL
-
Kardamom1 TL
-
Mehl100 g
-
Lebkuchengewürz1 EL
-
Aprikosen, getrocknet, entsteint (Softfrüchte) , in Streifen100 g
-
Orangenschale, unbehandelt1 TL
-
Pistazien, ungesalzen, geschält, enthäutet30 g
-
Walnusshälften60 g
-
Zucker100 g
-
Honig flüssig170 g
-
Wasser20 g
-
Butter zum Einfetten
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
2 g
Kalorie
494 kJ /
118 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
1.4 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Thermomix® Magazin 6/2019
45 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Früchtebrot
2 godz.
Aprikosen-Amaretti
30 min
Rugelach mit Pistazienhalva
3 godz. 20 min
Englische Früchtekuchen
3 godz. 30 min
Kastanien-Radicchio-Kuchen
1 godz. 30 min
Gewürz-Florentiner
1 godz. 30 min
Feigen-Mandel-Cantuccini
1 godz.
Engadiner Walnusstörtchen
1 godz. 45 min
Nuss-Cranberry-Cantuccini
2 godz. 30 min
Christstollen-Cantuccini
2 godz. 30 min
Aprikosen-Lebkuchen
1 godz. 30 min
Sizilianisches Mandelgebäck
30 min