![Eier mit Thunfischsauce und Bottarga Eier mit Thunfischsauce und Bottarga](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/24AB3665-AFDA-4106-AA14-2B877F91ED93/Derivates/3ab60bf5-ccec-4c31-98ac-9e3fb95ce964.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Wasser, zimmerwarm
- 5 Eier (Kl. M), gekühlt
- 1 Bund Rucola (75 g)
- 200 g Pflanzenöl
- 50 g Olivenöl
- 1 - 2 TL Zitronensaft
- ½ TL Salz
-
3
Prisen Piment d'Espelette
lub 3 Prisen Cayenne-Pfeffer - 2 Dosen Thunfisch, in Öl
- 10 - 15 g Bottarga (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3523 kJ / 841 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 80 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kartoffelmäuse
1 Std. 20 Min
Baconwaffeln mit Kräuterzwiebeln
45 min
Gefüllte Croissants
1 Std. 20 Min
Espressodressing
5 Min
Gefüllte Champignons
35 min
Süß-saure Garnelen
1 Std.
Panna Cotta mit Honigmelone
5h 15 min
Ei im Körbchen
55 min
Reis mit Gemüse und Ei
1 Std.
Melonen-Joghurt-Eis
1 godz. 15 min
Avocado-Erdnuss-Dressing
5 Min
Kartoffelpüree, italienisch
45 min