Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
Pralinato di mandorle e nocciole
- 90 g di zucchero
- 30 g di acqua
- 65 g di nocciole sgusciate non pelate
- 65 g di mandorle, sgusciate e non pelate
Crema mousseline
- 250 g di latte
- 2 tuorli
- 20 g di zucchero
- 30 g di farina tipo 00
- 75 g di burro a temperatura ambiente e a tocchetti
Terminare la preparazione
- mandorle a lamelle, a piacere
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1361 kJ / 329 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 20.6 g
- Tłuszcz
- 33 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ganache al cioccolato bianco
12 godz. 20 min
Paris Brest
3 godz. 30 min
Mini éclair ai lamponi
3 Std.
Pasta Choux
2h
Baklava
1h 30min
Dacquoise ai lamponi
3 Std.
Dessert di Capodanno alla melagrana
1h
Red velvet cake
1 Std. 15 Min
Bignè con crema chantilly e frutti rossi
2h 30min
Éclair con crema pasticcera e caramello
1 Std. 10 Min
Bignè con pere e caramello al burro salato
5h 30min
Torta brownie con crema ai pistacchi e glassa al cioccolato
25 Std. 20 Min