Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
Pralinato di mandorle e nocciole
- 90 g di zucchero
- 30 g di acqua
- 65 g di nocciole sgusciate non pelate
- 65 g di mandorle, sgusciate e non pelate
Crema mousseline
- 250 g di latte
- 2 tuorli
- 20 g di zucchero
- 30 g di farina tipo 00
- 75 g di burro a temperatura ambiente e a tocchetti
Terminare la preparazione
- mandorle a lamelle, a piacere
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1361 kJ / 329 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 20.6 g
- Tłuszcz
- 33 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Éclair all'arancia
7h
Éclair con crema pasticcera e caramello
1h 10min
Mini éclair ai lamponi
3 Std.
Pasta Choux
2h
Bignè con pere e caramello al burro salato
5h 30 min
Éclair ciocco-caffé
12h
Éclair alla crema di lamponi e pistacchi
12h
Dacquoise ai lamponi
3 Std.
Baklava
1 Std. 30 Min
Blueberry cupcake
1h 55min
Bretzel (di Luca Montersino)
3 Std.
Crostata al cioccolato e caramello salato
3h 15min