Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta di zucchero
- 300 g di zucchero
- 100 g di acqua
Crema al cioccolato e caffè
- 100 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 200 g di panna (35% di grassi)
- ½ cucchiaino di caffè solubile
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
Glassa di zucchero
- acqua (10% del peso della pasta di zucchero)
- 1 cucchiaio di cacao amaro in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1428 kJ / 340 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 38.3 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa al caramello
35 min
Pancakes
45 min
Crêpes
1 godz. 20 min
Spring rolls vietnamiti (Cha gio)
1 godz. 30 min
Caramelle mou
1 godz. 15 min
Éclair all'arancia
7h
Trancetti al caramello
Keine Bewertungen
Croissant all'albicocca (di Luca Montersino)
5 Std.
Torta brownie al cioccolato e crema al caramello salato
2 godz. 35 min
La nuova Sacher di Luca Montersino
3h 30min
Il nuovo cheesecake di Luca Montersino
3h 30min
Devil's food cake (Torta del Diavolo)
5 Std.