Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta di zucchero
- 300 g di zucchero
- 100 g di acqua
Crema al cioccolato e caffè
- 100 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 200 g di panna (35% di grassi)
- ½ cucchiaino di caffè solubile
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
Glassa di zucchero
- acqua (10% del peso della pasta di zucchero)
- 1 cucchiaio di cacao amaro in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1428 kJ / 340 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 38.3 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Éclaires al cioccolato
4 Std. 50 Min
Cheesecake al limone
5h 25min
Éclair come un Paris-Brest
5h
Éclair all'arancia
7h
Morettini
3h 10min
Éclair con caramello al burro salato
19 godz.
Éclair fragole e cioccolato bianco
12h
Brownies
1 godz.
Dacquoise ai lamponi
3h
Milkshake ai brownies
40min
Tartufi con cuore al cocco
6 godz. 50 min
Crema chantilly
35 min