Éclair ciocco-caffé 

Éclair ciocco-caffé 

3.7 7 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 12 godz.
12 pezzi

Składniki

Pasta di zucchero
  • 300 g di zucchero
  • 100 g di acqua
Crema al cioccolato e caffè
  • 100 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
  • 200 g di panna (35% di grassi)
  • ½ cucchiaino di caffè solubile
Pasta choux
  • 150 g di acqua
  • 80 g di burro a pezzi
  • 1 pizzico di sale
  • 10 g di zucchero
  • 120 g di farina tipo 00
  • 3 uova
Glassa di zucchero
  • acqua (10% del peso della pasta di zucchero)
  • 1 cucchiaio di cacao amaro in polvere

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 340 kcal / 1428 kJ
Białko 4.7 g
Tłuszcz 18.8 g
Węglowodany 38.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...