Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna all'arancia
- 220 g di zucchero
- 1 arancia, solo la scorza (senza la parte bianca)
- 220 g di burro a temperatura ambiente, a pezzi + q.b.
- 4 uova
- 220 g di farina tipo 0
- 16 g di lievito in polvere per dolci
Meringa
- 4 albumi
- 190 g di zucchero
- 1 pizzico di sale
Mousse allo yogurt
- 6 g di gelatina in polvere
- 25 g di acqua
- 250 g di yogurt greco bianco
- 1 cucchiaino di essenza di vaniglia
Terminare la preparazione
- fragole, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2346.7 kJ / 293.4 kcal
- Białko
- 11.7 g
- Węglowodany
- 76.1 g
- Tłuszcz
- 25.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.3 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 193.2 mg
Alternatywne przepisy
Tortini cioccolato e lamponi con glassa al burro
1 godz.
Cupcake al cioccolato con ganache alle fragole
3h 25 min
Torta foresta nera
3ч.
Girandole della Befana
3ч.
Mattoni di pan di zenzero
2ч. 35 мин.
Victoria Sponge cake
1ч. 30 мин.
Omini di pan di zenzero
2h 5min
Cupcake velluto rosso per S.Valentino
50 мин.
Victoria sponge fragole e limone
4h 30min
Cupcake natalizie
2 godz. 25 min
Torta pan di zenzero e cioccolato
1h 40min
Torta Red velvet
3ч.