Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna all'arancia
- 220 g di zucchero
- 1 arancia, solo la scorza (senza la parte bianca)
- 220 g di burro a temperatura ambiente, a pezzi + q.b.
- 4 uova
- 220 g di farina tipo 0
- 16 g di lievito in polvere per dolci
Meringa
- 4 albumi
- 190 g di zucchero
- 1 pizzico di sale
Mousse allo yogurt
- 6 g di gelatina in polvere
- 25 g di acqua
- 250 g di yogurt greco bianco
- 1 cucchiaino di essenza di vaniglia
Terminare la preparazione
- fragole, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2346.7 kJ / 293.4 kcal
- Białko
- 11.7 g
- Węglowodany
- 76.1 g
- Tłuszcz
- 25.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.3 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 193.2 mg
Alternatywne przepisy
Muffin pasquali
45 min
Muffin glassati
1 Std.
Sticky toffee pudding
1 Std.
Victoria sponge fragole e limone
4 Std. 30 Min
Pizza turca - Lahmacun
1 Std. 10 Min
Cupcake menta e liquirizia
50 min
Muffin ai mirtilli e lamponi con crema di yogurt
1 Std.
Cupcake mandorle e carote con crema al formaggio
1 Std.
Cupcake gigante
1 godz. 30 min
Muffin all'arancia
1 Std.
Cupcake alla vaniglia
1 godz. 30 min
Babka
16h 30min