Sponge cake all'arancia

Sponge cake all'arancia

4.2 6 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
8 porzioni

Składniki

Pan di Spagna all'arancia
  • di zucchero
    220 g
  • arancia solo la scorza (senza la parte bianca)
    1
  • di burro a temperatura ambiente, a pezzi + q.b.
    220 g
  • uova
    4
  • di farina tipo 0
    220 g
  • di lievito in polvere per dolci
    16 g
Meringa
  • albumi
    4
  • di zucchero
    190 g
  • di sale
    1 pizzico
Mousse allo yogurt
  • di gelatina in polvere
    6 g
  • di acqua
    25 g
  • di yogurt greco bianco
    250 g
  • di essenza di vaniglia
    1 cucchiaino
Terminare la preparazione
  • fragole a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 293.4 kcal / 2346.7 kJ
Białko 11.7 g
Tłuszcz 25.4 g
Węglowodany 76.1 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 14.3 g
Sód 193.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...