Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta choux
- 140 g di farina tipo 00
- 20 g di cacao amaro in polvere
- 120 g di acqua
- 130 g di latte intero
- 100 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di zucchero
- ½ cucchiaino di sale
- 4 uova medie
Crema pasticcera
- 100 g di zucchero
- 500 g di latte intero
- 50 g di farina tipo 00
- 2 uova
- 2 tuorli
-
1
cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
lub 1 cucchiaio di zucchero vanigliato
Panna montata
- 400 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
Copertura al cioccolato
- 150 g di cioccolato fondente a pezzi
- 50 g di acqua
- 50 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1151.6 kJ / 275.2 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 18.5 g
- Tłuszcz
- 20.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.5 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 110.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Danish layer cake
4 Std.
Cupcake con panna montata
55 Min
Devil's food cake (Torta del Diavolo)
5h
Cupcake velluto rosso per S.Valentino
50 Min
Pasta di zucchero
1h 10min
Bavarese su dacquoise alle nocciole con cremoso al cioccolato
11h
Bignè cake
4 Std.
Red velvet cake
1 Std. 15 Min
Cuori di cioccolato ripieni di semifreddo al croccante
4 Std.
Cheesecake al cioccolato bianco
9 godz. 30 min
Torta cappuccino
2 godz.
Crema tartufo
12 Std. 20 Min