Éclaires al cioccolato

Éclaires al cioccolato

3.2 6 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 4 godz. 50 min
20 pezzi

Składniki

Pasta choux
  • 140 g di farina tipo 00
  • 20 g di cacao amaro in polvere
  • 120 g di acqua
  • 130 g di latte intero
  • 100 g di burro a pezzi
  • 1 pizzico di zucchero
  • ½ cucchiaino di sale
  • 4 uova medie
Crema pasticcera
  • 100 g di zucchero
  • 500 g di latte intero
  • 50 g di farina tipo 00
  • 2 uova
  • 2 tuorli
  • 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
    1 cucchiaio di zucchero vanigliato
Panna montata
  • 400 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
Copertura al cioccolato
  • 150 g di cioccolato fondente a pezzi
  • 50 g di acqua
  • 50 g di burro

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 275.2 kcal / 1151.6 kJ
Białko 5.7 g
Tłuszcz 20.1 g
Węglowodany 18.5 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 11.5 g
Sód 110.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...