Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta di zucchero
- 300 g di zucchero
- 100 g di acqua
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
Mousse cocco e vaniglia
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 250 g di latte di cocco
- 3 uova
- 20 g di amido di mais (maizena)
- 80 g di cioccolato bianco a pezzi
- 250 g di panna (min. 30% di grassi), fredda
Glassa di zucchero
- di acqua, 10% del peso della pasta di zucchero
- cocco disidratato grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1823 kJ / 436 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 41.3 g
- Tłuszcz
- 27.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Freakshake gusto macarons
2h 40min
Hot Fudge
20 min.
Glassa al burro
10 min.
Bavarese su dacquoise alle nocciole con cremoso al cioccolato
11h
Crumble al cioccolato bianco, mango e lime
2 Std. 45 Min
Pudding alle fragole
Brak ocen
Frozen yogurt con cioccolato e granelle
10h 30 min.
Tortine alla crema di latte (di Erica Liverani)
2h
Blueberry cupcake
1h 55min
Risolatte basmati
1hod. 50min
Cake pops
4h 25min
Torta estiva allo yogurt
6h 15 min.