![Torta alle bucce di banana Torta alle bucce di banana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/84418.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta alle bucce di banana
- 70 g di burro
- 2 uova
- 4 banane, solo le bucce (senza le estremità)
- 100 g di acqua
- 1 lime solo la scorza (senza la parte bianca) e il succo spremuto
- 150 g di zucchero di canna
- 1 cucchiaino di lievito in polvere
- 180 g di farina
Mousse alla banana
- 1 lime, solo la scorza (senza la parte bianca) e il succo spremuto
- 400 g di banane, solo la polpa matura, a pezzi
- 3 fogli di gelatina (6 g), precedentemente ammollati in acqua fredda
- 400 g di panna (min. 30% di grassi) molto fredda
- 50 - 80 g di zucchero
Terminare la preprazione
- 50 g di banana, a dadini
- ½ lime, la scorza grattugiata
- Wartości odżywcze
- na 6 porzioni
- Kalorie
- 9020 kJ / 2158 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 417 g
- Tłuszcz
- 193 g
- Błonnik
- 27 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata alla banana
4小时 30 分钟
Confettura di rabarbaro e fragole
55 Min
Churros
40 分钟
Gelato all'avocado e vaniglia
12 Std.
Bitter al melone e basilico
10min
Torta Dobos
3h 30min
Cocktail tropicale
10min
Bombardino
30 Min
Sorbetto mango e banana
15 分钟
Zabaione al limone
15 分钟
Sciroppo zenzero e limone
40 分钟
Gelato banana e ananas
8h 20min