Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de chirlas frescas
- 1 ½ cucharaditas de sal
- 200 g de cebolla en trozos
- 2 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- 600 g de patatas para cocer chascadas en dados de 3 cm
- 100 g de vino blanco
- 400 g de caldo de pescado
- 2 - 3 gotas de tabasco
- 1 hoja de laurel seca
- 1 cucharada de perejil fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1074 kJ / 257 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 30.9 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 600.3 mg
Alternatywne przepisy
Bacalao en salsa verde
30 Min
Asadillo de judías verdes
40min
Garbanzos encebollados
40min
Patatas con huevos en salsa verde
1 Std.
Merluza a la koskera
45min
Patatas con almejas
40min
Cardo a la cerveza
25 Min
Guisantes con jamón y sepia
50 Min
Guiso de sepia con patatas
1 Std.
Patatas guisadas con calamares
40min
Bacalao con chirlas
45min
Macarrones con tomate y chorizo XXL
45min