Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de chirlas frescas
- 1 ½ cucharaditas de sal
- 200 g de cebolla en trozos
- 2 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- 600 g de patatas para cocer chascadas en dados de 3 cm
- 100 g de vino blanco
- 400 g de caldo de pescado
- 2 - 3 gotas de tabasco
- 1 hoja de laurel seca
- 1 cucharada de perejil fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1074 kJ / 257 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 30.9 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 600.3 mg
Alternatywne przepisy
Alubias con bacalao
30 min
Patatas guisadas con gambones
1h
Patatas guisadas con calamares
40 min
Patatas guisadas con champiñones
45 min
Espaguetis integrales con almejas
1h 10min
Sopa marinera
55min
Guiso de garbanzos con sepia y langostinos
45 min
Puerros con langostinos en salsa de verde de cebolleta
1h 30min
Patatas con almejas
40 min
Patatas con mejillones
30 min
Berberechos en salsa verde
1h
Arroz con gulas y gambones
35min