Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vanillepuddingfülle
- 500 g Milch
- 30 g Maisstärke
- 50 g Zucker
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
- ½ Vanilleschote, Mark ausgekratzt
Germteig
- 240 g Milch
- 40 g frische Germ
- 80 g Zucker
- 80 g Butter, weich, in Stücken
- 500 g Weizenmehl, universal
- 1 Ei
- ½ TL Salz
Fertigstellung
- 1 Eidotter, zum Bestreichen
-
Mandelblättchen, zum Bestreuen
lub Hagelzucker, zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 782 kJ / 187 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1.7 g
Alternatywne przepisy
Mohnstriezel
2h 15 min
Nuss-Striezel
1h 30 min
Mohnstriezel
1h 40 min
Topfengolatschen
50 Min
Beerenfrucht-Bienenstich
6u. 30min
Nussbeugerl
1h 55 min
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
2h 45min
Nussschleifen
2h
Nusskipferl
2h
Nussstrudel
2h 30 min
Hefezopf mit Puddingfüllung
1h 30 min
Brioche Kipferl
2h 10 min