Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vanillepuddingfülle
- 500 g Milch
- 30 g Maisstärke
- 50 g Zucker
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
- ½ Vanilleschote, Mark ausgekratzt
Germteig
- 240 g Milch
- 40 g frische Germ
- 80 g Zucker
- 80 g Butter, weich, in Stücken
- 500 g Weizenmehl, universal
- 1 Ei
- ½ TL Salz
Fertigstellung
- 1 Eidotter, zum Bestreichen
-
Mandelblättchen, zum Bestreuen
lub Hagelzucker, zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 782 kJ / 187 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1.7 g
Alternatywne przepisy
Mohnstriezel
2h 15min
Beerenfrucht-Bienenstich
6 godz. 30 min
Mohnstriezel
1h 40min
Topfengolatschen
50min
Faschingskrapfen
2h 45min
Erdbeer-Biskuitrolle mit Limette
10 godz.
Apfelmäuse
2h 30min
Nussstrudel
2h 30min
Nussschleifen
2 godz.
Hefezopf mit Puddingfüllung
1h 30min
Brioche Kipferl
2h 10min
Nusskipferl
2 godz.