Urządzenia i Akcesoria
Gefüllter Vanillezopf
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
20 Scheiben
Składniki
Vanillepuddingfülle
-
Milch500 g
-
Maisstärke30 g
-
Zucker50 g
-
Ei1
-
Salz1 Prise
-
Vanilleschote Mark ausgekratzt½
Germteig
-
Milch240 g
-
frische Germ40 g
-
Zucker80 g
-
Butter weich, in Stücken80 g
-
Weizenmehl, universal500 g
-
Ei1
-
Salz½ TL
Fertigstellung
-
Eidotter zum Bestreichen1
-
Hagelzucker, zum BestreuenMandelblättchen zum Bestreuen
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
5 g
Kalorie
782 kJ /
187 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
1.7 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
2 godz. 45 min
Mohnstriezel
1 godz. 40 min
Topfengolatschen
50 min
Nussschleifen
2 godz.
Mohnstriezel
2 godz. 15 min
Mandel-Mohn-Strudel mit Marzipan
2 godz. 45 min
Hefezopf mit Puddingfüllung
1 godz. 30 min
Nussstrudel
2 godz. 30 min
Faschingskrapfen
2 godz. 45 min
Apfeltaschen
2 godz. 40 min
Nussbeugerl
1 godz. 55 min
Streuselzopf
1 godz. 30 min