Urządzenia i Akcesoria
Brioche Kipferl
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
16 Stück
Składniki
-
Butter und etwas mehr zum Einfetten120 g
-
Zitrone unbehandelt1
-
Milch kalt200 g
-
Eigelb3
-
Puderzucker (Staubzucker, siehe Tipp)80 g
-
Weizenmehl Type 550 oder 700 zum Bearbeiten500 g
-
frische Hefe20 g
-
Salz (ca. 5 g)1 TL
-
Ei verquirlt1
-
Hagelzucker50 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
5 g
Kalorie
1026 kJ /
245 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
1.2 g
Węglowodany
32 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Süße Knöpfe
2 godz. 45 min
Sonntags-Striezel
2 godz. 15 min
Topfenmäuse
1 godz.
Mohnflesserl aus Dinkel
1 godz. 50 min
Frühstückskipferl
17 godz. 15 min
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
2 godz. 45 min
Handsemmerl
10 godz. 55 min
Mohnflesserl
14 godz. 30 min
Nussbeugerl
1 godz. 55 min
Zuckerreinkerl
2 godz. 50 min
Polsterzipfl
2 godz. 10 min
Salzstangerl
1 godz. 25 min