Urządzenia i Akcesoria
Nusskipferl
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
32 Stück
Składniki
-
Haselnüsse100 g
-
brauner Zucker100 g
-
Feinkristallzucker80 g
-
Zimt, gemahlen½ TL
-
Weizenmehl, glatt300 g
-
Butter kalt, in Stücken250 g
-
Salz1 Prise
-
Topfen, 20% Fett250 g
-
200 g Nuss-Nougat-Creme, (z.B. Nutella)dunkler Nougat200 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
3 g
Kalorie
709 kJ /
169 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Marillen-Topfen-Tascherl
1 godz. 15 min
Mohnblume
2 godz. 20 min
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
2 godz. 45 min
Topfengolatschen
50 min
Linzerkipferl
1 godz. 50 min
Nussbeugerl
1 godz. 55 min
Mohnstrudel
2 godz. 30 min
Apfelschlangerl
2 godz.
Nussstrudel
2 godz. 30 min
Polsterzipfl
2 godz. 10 min
Burgenländerkipferl
1 godz. 25 min
Linzer Augen
2 godz. 10 min