Urządzenia i Akcesoria
Schokokipferl mit Krokant
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
60 Stück
Składniki
-
Zucker50 g
-
Haselnüsse75 g
-
Weizenmehl, glatt etwas mehr für die Arbeitsfläche150 g
-
Kakaopulver25 g
-
Butter kalt, in Stücken125 g
-
Milch30 g
-
Wasser300 g
-
dunkle Kuvertüre in Stücken150 g
-
Haselnusskrokant100 - 150 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
1 g
Kalorie
246 kJ /
59 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Gusto auf Kekse
12 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Marzipanschnitten
3 godz. 10 min
Haselnussbusserl
9 godz. 30 min
Zitronenküsse
2 godz. 45 min
Punschsterne
2 godz. 10 min
Getunkte Haferflockenkekse
2 godz. 10 min
Linzerkipferl
1 godz. 50 min
Mohnkekse mit weißer Schokolade
1 godz. 30 min
Süße Brotlaibe
2 godz. 20 min
Mokka-Nuss-Stangerl
2 godz. 25 min
Kokosbusserl
1 godz. 20 min
Brabanter Knöpfe
1 godz. 30 min
Zimtschneckchen
3 godz.