
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbteig
- 300 g Weizenmehl, glatt
- 220 g Butter in Stücken
- 120 g Staubzucker
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 TL Vanillezucker
- 1 Eidotter groß
Cremefüllung
- 40 g Mandeln
- 100 g Zartbitterkuvertüre in Stücken
- 80 g Staubzucker
- 80 g Butter weich, in Stücken
- 2 TL Orangenschale gerieben
Fertigstellung und Glasur
- Weizenmehl, glatt für die Arbeitsfläche
- 300 g Wasser
- 200 g Schokoglasur im Becher (Plastikdeckel entfernt, Alufolie verschlossen)
- Zuckerperlen zur Dekoration
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 118 kcal / 494 kJ
- Białko
- 1 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Węglowodany
- 11 g
- Błonnik
- 0.6 g