![Zupfbrot mit Knoblauch-Sonnenblumen-Kräuterpaste Zupfbrot mit Knoblauch-Sonnenblumen-Kräuterpaste](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/970db5d6-cbf3-42af-8e66-cd6f67ff3ce6/Derivates/22458f2d-ce80-4e3a-8e84-ba5753587c1e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 650 g Weizenmehl Type 700, etwas mehr zum Bemehlen
- 3 ¼ TL Salz
- 100 g Roggenmehl Type 960
- 120 g Sonnenblumenöl
- 10 g Honig
- 20 g frische Germ, zerbröselt
- 450 g Wasser, kalt
- Sonnenblumenöl zum Einfetten
- 4 EL Sonnenblumenkerne
- 3 Knoblauchzehen, halbiert
- 1 TL Thymian, getrocknet
- 1 TL Bohnenkraut, getrocknet
- 1 TL Basilikum, getrocknet
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 928 kJ / 222 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Knusperspitze
5óra 30p
Fastenbeugerl
1h 30min
Frühstückskipferl
17 Std. 15 Min
Kaisersemmeln
15h 45min
Wurzelbrote, gefüllt
23h
Speck-Käse-Stangerl
14 godz. 45 min
Kräuterbrotkranz
4h 30min
Langsemmerl mit Mohn und Sesam (Übernachtgare)
14h
Mohnflesserl
14h 30min
Lesachtaler Hausbrot
30 Std. 30 Min
Brioche Kipferl
2 godz. 10 min
Salzstangerl
1h 25min