Urządzenia i Akcesoria
Joghurt-Erdbeer-Topfentorte
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 5 godz. 20 min
12 Stücke
Składniki
Biskuit
-
Eier5
-
Feinkristallzucker120 g
-
Zitronenschale, gerieben1 TL
-
neutrales Öl (z. B. Sonnenblumenöl)15 g
-
Weizenmehl, griffig80 g
-
Vanillepuddingpulver (für 0,5 l)1 Päckchen
-
Backpulver½ TL
-
Marillenmarmelade80 g
-
Haselnusskrokant100 g
Topfencreme
-
Gelatineblätter5
-
Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt750 g
-
Zitronensaft, frisch gepresst nach Geschmack2 - 3 EL
-
Rum1 EL
-
Naturjoghurt250 g
-
Magertopfen250 g
-
Staubzucker nach Geschmack30 - 40 g
-
Erdbeeren halbiert350 - 500 g
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
9 g
Kalorie
1877 kJ /
449 kcal
Tłuszcz
28.5 g
Błonnik
1.2 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Schokomousse-Weichsel-Törtchen
3 godz. 20 min
Apfelstrudel
1 godz. 20 min
Holunder-Joghurtcreme-Torte
7 godz. 15 min
Kleine Charlotte
4 godz. 50 min
Schachbrett-Torte
5 godz. 10 min
Kardinalschnitten
3 godz.
Mohntorte mit Schokoglasur
1 godz. 15 min
Himbeer-Mousse-Torte
5 godz. 45 min
Nusstorte mit Buttercreme
17 godz.
Schneewittchentorte
5 godz.
Bananenschnitten
3 godz.
Eva's Sachertorte
1 godz. 40 min