Schokomousse-Biskuitroulade

Schokomousse-Biskuitroulade

4.5 158 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 Stücke

Składniki

Schoko-Biskuit
  • Eier (Größe M)
    5
  • Feinkristallzucker
    130 g
  • Salz
    1 Prise
  • Weizenmehl, glatt
    50 g
  • Maisstärke
    50 g
  • Kakaopulver, ungesüßt
    25 g
  • neutrales Öl
    30 g
Schokomousse
  • Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt
    300 g
  • Mascarino gekühlt
    150 g
    150 g Mascarpone, gekühlt
  • Milch
    40 g
  • dunkle Schokolade, 70 % Kakao in Stücken
    150 g
  • Haselnussmus
    100 g
    100 g Haselnussnougat
  • Rum (opcjonalnie)
    20 - 40 g
  • Haselnusskrokant zum Dekorieren

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 8 g
Kalorie 1623 kJ / 388 kcal
Tłuszcz 27 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 27 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...