
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Keksteig
- 550 g Weizenmehl, universal etwas mehr zum Bemehlen
- 10 g Backpulver
- 300 g Butter kalt, in Stücken
- 220 g Staubzucker
- 10 g Vanillezucker
- 1 Ei (Größe M)
-
1
EL Schlagobers kalt
lub 1 EL Milch
Frischkäse-Buttercreme
- 400 g Mascarpone kalt
- 250 g Magertopfen kalt
- 175 g Frischkäse (Doppelrahm-Fettstufe) kalt
- 30 g Vanillepaste
- 300 g Butter zimmerwarm, in Stücken
- 250 g Staubzucker
Fertigstellung
- Obst Schokolade, Macarons, Kekse oder Blumen zum Dekorieren.
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 536 kcal / 2243 kJ
- Białko
- 8 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Węglowodany
- 46 g
- Błonnik
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 22 g
- Sód
- 171 mg