Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Keksteig
- 550 g Weizenmehl, universal, etwas mehr zum Bemehlen
- 10 g Backpulver
- 300 g Butter, kalt, in Stücken
- 220 g Staubzucker
- 10 g Vanillezucker
- 1 Ei (Größe M)
-
1
EL Schlagobers, kalt
lub 1 EL Milch
Frischkäse-Buttercreme
- 400 g Mascarpone, kalt
- 250 g Magertopfen, kalt
- 175 g Frischkäse (Doppelrahm-Fettstufe), kalt
- 30 g Vanillepaste
- 300 g Butter, zimmerwarm, in Stücken
- 250 g Staubzucker
Fertigstellung
- Obst, Schokolade, Macarons, Kekse oder Blumen zum Dekorieren.
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2243 kJ / 536 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 22 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 171 mg
Alternatywne przepisy
Mini-Schokokuchen mit weichem Kern
30 Min
Himbeer-Kokos-Cupcakes
2h
Baiser-Herzen
2h
Welcome Baby Torte
3h 30 min
Baby-Cake pops
3h 30 min
Vanille-Erdbeer Cupcakes mit rosa Swiss Meringue
2h 20 min
Schoko Drip Cake mit Ganache und Amarenakirschen
3h 40min
Bunte Donuts
2 Std. 40 Min
Nusstorte mit Buttercreme
17h
Kardinalschnitten
3h
Luftige Topfentorte mit Himbeerfüllung
13h
Himbeer-Mousse-Torte
5 Std. 45 Min