Urządzenia i Akcesoria
Luftige Topfentorte mit Himbeerfüllung
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 13 godz.
12 Portionen
Składniki
Himbeer-Fruchteinlage (am Vortag zubereiten)
-
6 GelatineblätterGelatine, gemahlen (9 g)1 Päckchen
-
Wasser kalt6 EL
-
Himbeeren400 g
-
Zucker50 g
Biskuitböden (am Vortag zubereiten)
-
Weizenmehl, glatt80 g
-
Speisestärke15 g
-
Backpulver½ TL
-
Eier (Größe M)4
-
Feinkristallzucker50 g
-
Salz1 Prise
Topfencreme und Fertigstellung
-
Gelatineblätter3
-
Schlagobers gekühlt580 g
-
Feinkristallzucker60 - 80 g
-
Magertopfen250 g
-
Sahnesteif1 Päckchen
-
Staubzucker (opcjonalnie) gesiebt2 EL
-
Himbeeren für die Dekoration60 - 80 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
102 mg
Białko
8 g
Kalorie
1336 kJ /
319 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Sommerlaune
13 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Herzkuchen mit Schokomousse
5 godz.
Mohn-Topfen-Obers-Herzkuchen
5 godz.
Ribiseltorte mit Schneehaube
1 godz. 10 min
Naked Cake mit Himbeeren und Ganache
10 godz. 15 min
Schokomousse-Biskuitroulade
2 godz. 30 min
Kardinalschnitten
3 godz.
Malakofftorte
10 godz. 20 min
Himbeer-Mousse-Torte
5 godz. 45 min
Nusstorte mit Buttercreme
17 godz.
Schneewittchentorte
5 godz.
Mini-Schaumrollen
1 godz. 40 min
Eva's Sachertorte
1 godz. 40 min