Luftige Topfentorte mit Himbeerfüllung

Luftige Topfentorte mit Himbeerfüllung

4.6 76 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 13 godz.
12 Portionen

Składniki

Himbeer-Fruchteinlage (am Vortag zubereiten)
  • Gelatine, gemahlen (9 g)
    1 Päckchen
    6 Gelatineblätter
  • Wasser kalt
    6 EL
  • Himbeeren
    400 g
  • Zucker
    50 g
Biskuitböden (am Vortag zubereiten)
  • Weizenmehl, glatt
    80 g
  • Speisestärke
    15 g
  • Backpulver
    ½ TL
  • Eier (Größe M)
    4
  • Feinkristallzucker
    50 g
  • Salz
    1 Prise
Topfencreme und Fertigstellung
  • Gelatineblätter
    3
  • Schlagobers gekühlt
    580 g
  • Feinkristallzucker
    60 - 80 g
  • Magertopfen
    250 g
  • Sahnesteif
    1 Päckchen
  • Staubzucker (opcjonalnie) gesiebt
    2 EL
  • Himbeeren für die Dekoration
    60 - 80 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 102 mg
Białko 8 g
Kalorie 1336 kJ / 319 kcal
Tłuszcz 20 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Węglowodany 27 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...