Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 225 g Mehl
- 2 gestr. TL Backpulver
- ½ gestr. TL Natron
- 290 g Zucker
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 200 g Schmand
- 1 Orange, unbehandelt, Schale abgerieben, Saft ausgepresst
- 2 Eier
- 80 g Öl
- 1 Eiweiß
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1142 kJ / 273 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 135 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Möhren-Apfel-Kuchen
1h 30min
Aprikosen-Möhren-Muffins
1h
Pfirsichkuchen vom Blech
1h 10min
Pflaumen-Sandkuchen
1h 40min
Versunkener Erdbeerkuchen
1h 15min
Kirsch-Orangen-Kuchen
1h 15min
Mandarinen-Joghurt-Muffins
45min
Heidelbeertorte mit Streuseln
1h
Orangen-Schoko-Kuchen
1h
Orangen-Mandel-Kuchen
2 Std.
Heidelbeer-Apfel-Kuchen
1h 30min
Heidelbeer-Joghurt-Kastenkuchen
2 Std.