Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 225 g Mehl und etwas mehr zum Ausstreuen
- 75 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 TL Backpulver
- 1 Ei
Füllung und Fertigstellung
- 225 g Zucker
- 100 g Butter, in Stücken
- 55 g Mandeln, gehackt
- 50 g Haferflocken, zart
- 100 g Schmand
- 400 g Quark
- 2 Eier
- 2 TL geriebene Orangenschale
- 100 g Mohn
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- 1000 g Zwetschgen, halbiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1643 kJ / 393 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zwetschgen-Schmand-Kuchen
1 Std. 10 Min
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2 Std.
Zwetschgen-Streusel-Kuchen
1 Std.
Zwetschgen-Eierlikör-Kuchen
1 Std. 45 Min
Mohn-Apfel-Käsekuchen
1 Std. 40 Min
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1 godz. 30 min
Marmorierter Birnen-Kuchen
1 Std.
Käsekuchen mit Mandarinen
9h 20min
Heidelbeer-Schmand-Hefekuchen
2 Std. 50 Min
Apfelrahmkuchen
1 Std. 50 Min
Heidelbeer-Apfel-Kuchen
1 godz. 30 min
Rhabarber-Käse-Kuchen mit Streuseln
1h 20min