Urządzenia i Akcesoria
Pfirsichkuchen vom Blech
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 Stücke
Składniki
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten120 g
-
Mehl200 g
-
Backpulver1 ½ TL
-
Zucker90 g
-
Salz1 Prise
-
Zitrone Bio, Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst1
-
Eier (Kl. M)2
-
Milch50 g
-
Pfirsiche (Abtropfgew. 480 g), abgetropft, in dünnen Spalten1 Dose
-
Mandelstifte50 g
-
Aprikosenkonfitüre150 g
-
Puderzucker1 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
6 g
Kalorie
1705 kJ /
407 kcal
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
51 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Möhren-Apfel-Kuchen
1 godz. 30 min
Kirsch-Orangen-Kuchen
1 godz. 15 min
Mandel-Kirsch-Kuchen
1 godz. 30 min
Zwetschgen-Swirl-Kuchen
3 godz. 40 min
Badische Apfeltorte
1 godz. 40 min
Möhren-Apfel-Kuchen
1 godz. 30 min
Bunter Obstkuchen vom Blech
1 godz.
Heidelbeer-Marmorkuchen
1 godz. 30 min
Pflaumen-Sandkuchen
1 godz. 40 min
Birnen-Schoko-Kuchen
1 godz. 15 min
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2 godz.
Elsässer Apfelkuchen
5 godz. 10 min