Pfirsichkuchen vom Blech

Pfirsichkuchen vom Blech

4.2 104 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 Stücke

Składniki

  • Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    120 g
  • Mehl
    200 g
  • Backpulver
    1 ½ TL
  • Zucker
    90 g
  • Salz
    1 Prise
  • Zitrone Bio, Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst
    1
  • Eier (Kl. M)
    2
  • Milch
    50 g
  • Pfirsiche (Abtropfgew. 480 g), abgetropft, in dünnen Spalten
    1 Dose
  • Mandelstifte
    50 g
  • Aprikosenkonfitüre
    150 g
  • Puderzucker
    1 TL

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 407 kcal / 1705 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 51 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...