Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Mehl
- 1 ½ TL Backpulver
- 90 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 1 Zitrone, Bio, Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst
- 2 Eier (Kl. M)
- 50 g Milch
- 1 Dose Pfirsiche (Abtropfgew. 480 g), abgetropft, in dünnen Spalten
- 50 g Mandelstifte
- 150 g Aprikosenkonfitüre
- 1 TL Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1705 kJ / 407 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Pfirsich-Butterkuchen
2 godz. 20 min
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
45 Min
Kokos-Aprikosen-Butterkuchen
2 Std. 30 Min
Nektarinen-Blechkuchen mit Vanillesahne
1 godz. 20 min
Heidelbeerkuchen vom Blech
1h 45min
Pflaumen-Sandkuchen
1 godz. 40 min
Versunkener Erdbeerkuchen
1 Std. 15 Min
Kirsch-Orangen-Kuchen
1 Std. 15 Min
Käsekuchen mit Beeren
2 godz. 50 min
Bunter Obstkuchen vom Blech
1h
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
1h
Kirschkuchen vom Blech
1 godz. 20 min