Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Püree
- 200 g Nektarinen, reif, in Stücken
- 40 g Zucker
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 100 g Wodka
Kuchen
- 50 g Zartbitter-Schokolade (70% Kakao), in Stücken
- 300 g Butter, weich, in Stücken
- 160 g Zucker
- 30 g Kakao
- 5 Eier
- 300 g Mehl
- 4 TL Backpulver
- 1000 g Nektarinen, reif, in Spalten
Belag und Fertigstellung
- 50 g Zartbitter-Schokolade (70% Kakao)
- 500 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Pck. Sahnesteif
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1241 kJ / 296 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pfirsich-Johannisbeer-Kuchen
2 godz.
Erdbeer-Schmand-Blechkuchen
1h 20 min
Pfirsichkuchen vom Blech
1h 10 min
Birnen-Schmand-Torte
2 godz.
Schoko-Kirsch-Kuchen mit Amarettini-Streusel
1 Std. 30 Min
Kirsch-Orangen-Kuchen
1 Std. 15 Min
Fruchtiger Käsekuchen vom Blech
1h 20 min
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
1 Std.
Schoko-Kiba-Kuchen
1 Std. 45 Min
Kirschkuchen vom Blech
1h 20 min
Apfel-Käsekuchen
1 godz. 40 min
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2 Std. 30 Min