Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
-
250
g Brötchen, in Scheiben (ca. 1 cm), siehe Tipp
lub 250 g Weißbrot, 2-3 Tage alt, in Scheiben (ca. 1 cm), siehe Tipp - 3 Eier
- 550 g Milch
- 90 g Zucker
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 700 g Äpfel
- ¾ TL Zimt
- 50 g Rosinen
- 50 g gehobelte Mandeln zum Bestreuen
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1620 kJ / 387 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 256 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schoko-Knödel mit Pflaumensauce und Kürbiskernen
1 Std. 15 Min
Nuss-Spätzle mit Pflaumenkompott
40 Min
Grießschnitten mit Heidelbeer-Kompott
2 godz.
Apfel-Quark-Puffer
45 Min
Apfel-Zimt-Zupfbrot
2 godz.
Ofenschlupfer
1 Std. 5 Min
Eier-Curry-Salat
1 Std. 30 Min
Würziges Apfel-Milchreis-Dessert
1 Std. 30 Min
Bananensplit-Dessert
20 min
Apfel-Zimt-Grießbrei
20 min
Schoko-Grießpudding
15 min
Germknödel mit Apfelfüllung und Zimtbutter
1 godz. 20 min