Urządzenia i Akcesoria
Süßer Brötchen-Auflauf
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 Portionen
Składniki
-
Butter zum Einfetten
-
250 g Weißbrot, 2-3 Tage alt, in Scheiben (ca. 1 cm), siehe TippBrötchen in Scheiben (ca. 1 cm), siehe Tipp250 g
-
Eier3
-
Milch550 g
-
Zucker90 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 EL
-
Äpfel700 g
-
Zimt¾ TL
-
Rosinen50 g
-
gehobelte Mandeln zum Bestreuen50 g
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
256 mg
Białko
11 g
Kalorie
1620 kJ /
387 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
65 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Newsletter
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Germknödel mit Apfelfüllung und Zimtbutter
1 godz. 20 min
Kirschenmichel mit Vanillesauce
40 min
Grießschnitten mit Heidelbeer-Kompott
2 godz.
Quark-Milchreis-Auflauf
1 godz. 35 min
Schoko-Grießpudding
15 min
Semmelschmarrn
1 godz.
Ofenschlupfer
1 godz. 5 min
Buchteln mit Pflaumenkompott
1 godz. 45 min
Schwäbische Pfitzauf
40 min
Kirschenmichel
1 godz.
Apfel-Quark-Auflauf
1 godz. 30 min
Apfel-Quark-Puffer
45 min