Urządzenia i Akcesoria
Pfirsich-Johannisbeer-Kuchen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
12 Stücke
Składniki
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten120 g
-
Orangenschale unbehandelt, Schale dünn abgeschält½ TL
-
Zucker160 g
-
Eier2
-
Milch80 g
-
Mehl250 g
-
Backpulver½ Pck.
-
Pfirsiche (700-750 g), halbiert, entsteint4
-
schwarze Johannisbeeren100 g
-
Puderzucker zum Bestäuben1 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
4 g
Kalorie
1068 kJ /
255 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
1.9 g
Węglowodany
36 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 2/2016
24 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Johannisbeer-Joghurt-Kuchen
2 godz. 20 min
Beeren-Blechkuchen
1 godz. 30 min
Kirsch-Orangen-Kuchen
1 godz. 15 min
Birnen-Nuss-Kuchen
1 godz. 45 min
Beeren-Kokos-Kuchen
2 godz. 10 min
Zwetschgen-Swirl-Kuchen
3 godz. 40 min
Apfel-Walnuss-Kuchen
1 godz. 30 min
Pflaumen-Sandkuchen
1 godz. 40 min
Kokos-Kirsch-Käsekuchen
7 godz. 30 min
Bananenkuchen mit Schokolade und Rosinen
1 godz. 35 min
Heidelbeer-Apfel-Kuchen
1 godz. 30 min
Schoko-Kirsch-Kuchen
1 godz. 5 min