Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- ½ TL Orangenschale, unbehandelt, Schale dünn abgeschält
- 160 g Zucker
- 2 Eier
- 80 g Milch
- 250 g Mehl
- ½ Pck. Backpulver
- 4 Pfirsiche (700-750 g), halbiert, entsteint
- 100 g schwarze Johannisbeeren
- 1 EL Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1068 kJ / 255 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aprikosen-Johannisbeer-Kuchen
1 godz. 20 min
Rhabarber-Himbeer-Kuchen
1 Std.
Johannisbeer-Joghurt-Kuchen
2 Std. 20 Min
Beeren-Blechkuchen
1 godz. 30 min
Pflaumen-Sandkuchen
1 Std. 40 Min
Kirsch-Orangen-Kuchen
1h 15min
Heidelbeertorte mit Streuseln
1 Std.
Beeren-Kokos-Kuchen
2 godz. 10 min
Schoko-Kirsch-Käsekuchen
9 godz. 30 min
Kirschkuchen vom Blech
1 godz. 20 min
Heidelbeer-Apfel-Kuchen
1 godz. 30 min
Schoko-Kirsch-Kuchen
1 Std. 5 Min