Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Quarkauflauf
- 20 g Butter, weich
- 3 Eier
- 70 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 250 g Magerquark
- 60 g Schmand
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 40 g Hartweizengrieß
- 1 Zitrone, Bio, 1 TL Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst
- 1 Glas Sauerkirschen (Abtropfgew. 370 g), abgetropft, Saft aufgefangen
Kirschkompott
- 20 g Zucker
- 15 g Speisestärke
- ¼ TL Zimt
- 1 TL Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2035 kJ / 486 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 12 g
Alternatywne przepisy
Quarkauflauf
1h 10min
Sahne-Grießpudding
20 Min
Mandel-Grieß-Auflauf mit Orangensauce
1 Std. 30 Min
Milchreis mit Pudding, Karamellcreme und Beeren
1h 10min
Apfel-Brötchen-Auflauf
1h 10min
Sahne-Grießpudding mit Roter Grütze
15min
Grießschnitten mit Heidelbeer-Kompott
2h
Quark-Kirsch-Auflauf
1 Std.
Quarkpfannkuchen
35 Min
Grießauflauf
1 Std. 30 Min
Quark-Milchreis-Auflauf
1h 35min
Apfel-Quark-Auflauf
1 Std. 30 Min