Urządzenia i Akcesoria
Omas Fingerbaunkerl (Schupfnudeln aus dem Backofen)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
4 Portionen
Składniki
-
Wasser500 g
-
Kartoffeln, mehligkochend klein, mit Schale500 g
-
Butterschmalz zum Einfetten
-
Salz2 ½ TL
-
Eier3
-
Mehl150 g
-
Sahne200 g
-
Pfeffer1 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
13 g
Kalorie
1996 kJ /
477 kcal
Tłuszcz
25 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
49 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Brezelknödel mit Rahmsauerkraut und Leberkäse
1 godz.
Kirschenmichel
1 godz.
Grießschnitten mit Mohnzucker
2 godz.
Quark-Milchreis-Auflauf
1 godz. 35 min
Apfelknödel mit Vanillesauce
1 godz. 40 min
Schupfnudeln mit Vanillesauce
1 godz.
Kirschenmichel mit Vanillesauce
40 min
Semmelschmarrn
1 godz.
Germknödel mit Vanillesauce
2 godz.
Knödelteig-Schnitten
35 min
Rohrnudeln
1 godz. 50 min
Apfelauflauf mit Milchreis
1 godz. 15 min