Wersje kompatybilne
Omas Fingerbaunkerl (Schupfnudeln aus dem Backofen)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 500 g Kartoffeln, mehligkochend, klein, mit Schale
- Butterschmalz zum Einfetten
- 2 ½ TL Salz
- 3 Eier
- 150 g Mehl
- 200 g Sahne
- 1 TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1996 kJ / 477 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Schupfnudeln mit Sauerkraut
1h
Birne-Helene-Germknödel
2h
Apfelknödel mit Vanillesauce
1h 40min
Milchrahmstrudel
1h 30min
Saure Kartoffelrädle
1h 5min
Knödelteig-Schnitten
35min
Schupfnudeln mit Vanillesauce
1h
Grießschnitten mit Mohnzucker
2h
Brezelknödel mit Rahmsauerkraut und Leberkäse
1h
Ofenschlupfer
1h 5min
Rohrnudeln
1 Std. 50 Min
Brotknöpfle
35min