Omas Fingerbaunkerl (Schupfnudeln aus dem Backofen)

Omas Fingerbaunkerl (Schupfnudeln aus dem Backofen)

3.3 37 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Wasser
    500 g
  • Kartoffeln, mehligkochend klein, mit Schale
    500 g
  • Butterschmalz zum Einfetten
  • Salz
    2 ½ TL
  • Eier
    3
  • Mehl
    150 g
  • Sahne
    200 g
  • Pfeffer
    1 TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 13 g
Kalorie 1996 kJ / 477 kcal
Tłuszcz 25 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 49 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...