Wersje kompatybilne
Heidelbeerpfannkuchen mit Holunderblütenquark
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Heidelbeerpfannkuchen
- 720 g Milch
- 5 Eier
- 90 g Zucker
- 30 g Vanillezucker, selbst gemacht
- ¾ TL Salz
- 500 g Mehl
- 2 TL Backpulver
- 600 g Heidelbeeren, TK, aufgetaut
Holunderblütenquark
- 750 g Quark, 20% Fett
- 75 g Holunderblütensirup
- 45 g Vanillezucker, selbst gemacht
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3222 kJ / 769 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 114 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 7.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kaffeeschnitten mit Gewürzorangen
1h
Apfel-Brötchen-Auflauf
1h 10min
Kartoffelkuchen mit Äpfeln
1h 10min
Birnen-Kirsch-Auflauf
1h
Kirschlasagne
45 min
Pflaumenmichel
1h
Tschechische Pfannkuchen
1h
Kirschenmichel
1h
Kirsch-Milchreis-Auflauf
1h 35min
Birnen-Schoko-Kuchen
1h 15min
Birnen-Gewürz-Kuchen
1h 10min
Apfel-Cranberry-Kaiserschmarrn
45 min