Heidelbeerpfannkuchen mit Holunderblütenquark

Heidelbeerpfannkuchen mit Holunderblütenquark

3.8 79 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 Portionen

Składniki

Heidelbeerpfannkuchen
  • Milch
    720 g
  • Eier
    5
  • Zucker
    90 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    30 g
  • Salz
    ¾ TL
  • Mehl
    500 g
  • Backpulver
    2 TL
  • Heidelbeeren, TK aufgetaut
    600 g
Holunderblütenquark
  • Quark, 20% Fett
    750 g
  • Holunderblütensirup
    75 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    45 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 34 g
Kalorie 3222 kJ / 769 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 7.4 g
Węglowodany 114 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...