Urządzenia i Akcesoria
Heidelbeerpfannkuchen mit Holunderblütenquark
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 Portionen
Składniki
Heidelbeerpfannkuchen
-
Milch720 g
-
Eier5
-
Zucker90 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht30 g
-
Salz¾ TL
-
Mehl500 g
-
Backpulver2 TL
-
Heidelbeeren, TK aufgetaut600 g
Holunderblütenquark
-
Quark, 20% Fett750 g
-
Holunderblütensirup75 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht45 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
34 g
Kalorie
3222 kJ /
769 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
7.4 g
Węglowodany
114 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Finessen 2/2015
22 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Quark-Milchreis-Auflauf
1 Std. 35 Min
Nudel-Kirsch-Auflauf
1 Std.
Schoko-Grießflammeri
5 Std. 20 Min
Birnen-Schoko-Strudel
1 Std. 45 Min
Kirsch-Milchreis-Auflauf
1 Std. 35 Min
Apfel-Brötchen-Auflauf
1 Std. 10 Min
Quarkauflauf
1 Std. 10 Min
Kirschenmichel
1 Std.
Pflaumenmichel
1 Std.
Apfelauflauf mit Milchreis
1 Std. 15 Min
Quarkpfannkuchen
35 Min
Apfel-Quark-Auflauf
1 Std. 30 Min