Urządzenia i Akcesoria
Heidelbeerpfannkuchen mit Holunderblütenquark
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 Portionen
Składniki
Heidelbeerpfannkuchen
-
Milch720 g
-
Eier5
-
Zucker90 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht30 g
-
Salz¾ TL
-
Mehl500 g
-
Backpulver2 TL
-
Heidelbeeren, TK aufgetaut600 g
Holunderblütenquark
-
Quark, 20% Fett750 g
-
Holunderblütensirup75 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht45 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
34 g
Kalorie
3222 kJ /
769 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
7.4 g
Węglowodany
114 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Finessen 2/2015
22 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Birnen-Schoko-Kuchen
1 godz. 15 min
Pflaumen-Sandkuchen
1 godz. 40 min
Pflaumen-Eierlikör-Muffins
50 min
Kirschpfannkuchen vom Backblech
40 min
Pfirsich-Butterkuchen
2 godz. 20 min
Rhabarber-Marzipan-Schnitten
1 godz. 10 min
Warme Rhabarbersuppe mit Zimtklößchen
1 godz. 15 min
Kirsch-Milchreis-Auflauf
1 godz. 35 min
Pfirsichkuchen vom Blech
1 godz. 10 min
Pflaumenmichel
1 godz.
Kirschenmichel
1 godz.
Bunter Obstkuchen vom Blech
1 godz.