![Heidelbeerpfannkuchen mit Holunderblütenquark Heidelbeerpfannkuchen mit Holunderblütenquark](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B188245F-E118-4A46-AB64-F86B1EFBAE27/Derivates/ECA3C25E-897A-4332-BF6F-BF6B59C4C5AF.jpg)
Wersje kompatybilne
Heidelbeerpfannkuchen mit Holunderblütenquark
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Heidelbeerpfannkuchen
- 720 g Milch
- 5 Eier
- 90 g Zucker
- 30 g Vanillezucker, selbst gemacht
- ¾ TL Salz
- 500 g Mehl
- 2 TL Backpulver
- 600 g Heidelbeeren, TK, aufgetaut
Holunderblütenquark
- 750 g Quark, 20% Fett
- 75 g Holunderblütensirup
- 45 g Vanillezucker, selbst gemacht
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3222 kJ / 769 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 114 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 7.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Semmelschmarrn
1 Std.
Apfel-Grieß-Kuchen
3h
Kirschlasagne
45min
Kirsch-Milchreis-Auflauf
1h 35min
Quarkklöße im Melonensud
1 Std.
Rhabarberschmarrn
30min
Grieß-Gugelhupf mit Orangenglasur
1 Std. 30 Min
Erdbeerpudding
2 Std. 15 Min
Apfelauflauf mit Milchreis
1 Std. 15 Min
Gefleckte Schokoladenwaffeln
45min
Quark-Milchreis-Auflauf
1h 35min
Kirschenmichel
1 Std.