Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig:
- 250 g Wasser
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- ½ TL Zucker
- 500 g Mehl
- 1 TL Salz
Belag:
- 150 g Speckwürfel
- 10 g Öl
- 100 g Mehl
- 150 g Saure Sahne
- 1 Ei
- 1 Dose Sauerkraut (550 g), abgetropft, ausgedrückt, grob geschnitten
- 1 ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 3 Prisen Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 695 kJ / 166 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Kartoffel-Schinken-Hörnchen
1h
Kartoffelstrudel
1 Std. 30 Min
Sauerkraut-Schnecken
1h 45min
Sauerkraut-Blechkuchen
1h 10min
Krautkrapfen mit weißen Bohnen
1 godz. 20 min
Pizza mit Kartoffeln
1 Std. 30 Min
Bayerische Bschoad-Sackerl
1h
Kartoffel-Flammkuchen
1 Std. 30 Min
Snacklettes mit Porree und Landjägern
1h
Brotkranz mit Eiern
2 godz. 20 min
Porree-Schinken-Taler
2 godz. 10 min
Sauerkrautpuffer ratzfatz fertig
20 min