Urządzenia i Akcesoria
Apfel-Striezel
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 Scheiben
Składniki
Teig
-
Buttermilch und etwas mehr zum Bestreichen150 g
-
Zucker80 g
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Mehl400 g
-
Butter in Stücken50 g
-
Salz1 Prise
Apfel-Cranberry-Füllung
-
Zucker30 g
-
Zitrone unbehandelt, 1 Streifen Schale dünn abgeschält (1 x 4 cm), Saft ausgepresst1
-
Cranberrys, getrocknet70 g
-
Äpfel süß- säuerlich, geschält, geviertelt400 g
-
Speisestärke30 g
Zuckerguss
-
Puderzucker50 g
-
15 g MandellikörWasser15 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
5 g
Kalorie
1104 kJ /
264 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
2.1 g
Węglowodany
50 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Finessen 5/2015
21 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Aprikosen-Schnecken
2 godz. 15 min
Quark-Früchte-Taler
2 godz. 10 min
Erdbeer-Buttermilch-Dreiecke
1 godz. 25 min
Quarkstrudel mit Kirschen
2 godz. 15 min
Watruschki
1 godz. 40 min
Mohnschleifen
1 godz.
Apfeltaschen
2 godz. 40 min
Hefezopf mit Puddingfüllung
1 godz. 30 min
Mohnstriezel
2 godz. 15 min
Mohn-Aprikosen-Kranz
1 godz. 30 min
Nussstrudel
2 godz. 30 min
Scharlotka
2 godz.