Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 325 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Bestäuben
- 170 g Walnüsse, ohne Schale
- 150 g Karamell-Bonbons, weich
- 300 g Äpfel, säuerlich, geschält, entkernt, in Stücken
- 1 Prise Salz
- 120 g Zucker
- 5 Eier
- 1 Pck. Weinstein-Backpulver (20 g)
Guss
- 200 g Karamell-Hartbonbons
- 3 EL Wasser
- 10 Walnusshälften
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1585 kJ / 379 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orangen-Aprikosen-Torte
3h 30min
Kaffee-Kuppeltorte
10 godz.
Früchtekuchen-Torte
7 Std.
Birnen-Blondie
1h 15min
Kloster-Cremetorte
12h
Gugelhupf mit Pflaumenmus
2h 30min
Marokkanischer Gugelhupf
1 godz. 35 min
Apfel-Zimt-Cookies
1h 30min
Badische Apfeltorte
1h 40min
Kirsch-Orangen-Kuchen
1h 15min
Apfel-Walnuss-Kuchen
1h 30min
Honigkuchen
1h