Apfel-Karamell-Gugelhupf

Apfel-Karamell-Gugelhupf

3.9 61 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
20 Stücke

Składniki

Teig
  • Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    325 g
  • Mehl und etwas mehr zum Bestäuben
    300 g
  • Walnüsse, ohne Schale
    170 g
  • Karamell-Bonbons, weich
    150 g
  • Äpfel, säuerlich geschält, entkernt, in Stücken
    300 g
  • Salz
    1 Prise
  • Zucker
    120 g
  • Eier
    5
  • Weinstein-Backpulver (20 g)
    1 Pck.
Guss
  • Karamell-Hartbonbons
    200 g
  • Wasser
    3 EL
  • Walnusshälften
    10

Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Kalorie 379 kcal / 1585 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 37 g
Błonnik 1.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...