Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mohnknöpfli
- 260 g Wasser und Wasser zum Kochen der Knöpfli
- ½ TL Salz und Salz zum Kochen der Knöpfli
- 350 g Mehl
- 40 g Mohn
- 60 g Zucker
- 3 Eier
Beerengrütze
- 100 g Wasser
- 20 g Speisestärke
- 600 g Beeren, gemischt, TK, aufgetaut
- 100 g Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 2736 kJ / 654 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 116 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quarkklöße im Melonensud
1h
Birne-Helene-Germknödel
2 godz.
Birnen-Schoko-Strudel
1h 45min
Apfelknödel mit Vanillesauce
1 godz. 40 min
Polentaecken mit Rhabarberkompott
3 godz. 40 min
Kirschenmichel mit Vanillesauce
40 Min
Gebackene Holunderblüten
1 Std. 30 Min
Hefe-Schoko-Klößchen mit Kirschsauce
1 Std. 30 Min
Quarkkeulchen mit Zwetschgen-Ragout
1h
Vanillesauce für jeden Tag
10min
Erdbeer-Germknödel mit Vanillesauce
1sa 50 dk
Lausitzer Hefeplinsen
1 godz. 25 min