Ochsenkoteletts mit Zwiebel-Senf-Kruste

Ochsenkoteletts mit Zwiebel-Senf-Kruste

4.5 8 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Petersilie ohne Stiele
    1 Bund
  • Zwiebeln halbiert
    300 g
  • Butter
    50 g
  • Dijon-Senf
    30 g
  • Senf mittelscharf
    30 g
  • Toastbrot ohne Rinde (100 g), gewürfelt
    6 Scheiben
  • Eier
    3
  • Salz und etwas mehr zum Würzen des Fleisches
    1 TL
  • Pfeffer und etwas mehr zum Würzen des Fleisches
    ¼ TL
  • Ochsenkoteletts aus der hohen Rippe (à 750 g)
    2
    2 Stücke Fleisch, Steakfleisch (à 500 g)
  • Öl zum Braten
  • Schalotten
    3
  • Knoblauchzehen
    3
  • Thymian
    2 Zweige
  • Rosmarin
    1 Zweig
  • Majoran
    2 Stängel

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 773 kcal / 3236 kJ
Białko 73 g
Tłuszcz 45 g
Węglowodany 18 g
Błonnik 2.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...