
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 - 60 g espresso, zaparzonego, ostudzonego
- 250 g sera ricotta, podzielonego na kawałki
- 40 g cukru
-
2
krople aromatu waniliowego
lub 2 krople ekstraktu migdałowego, naturalnego - orzechy włoskie, łuskane, posiekane, ilość do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 385 kJ / 92 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Parfait z pestek dyni
6h 25min
Chałwa z pistacjami
2 Std. 25 Min
Tort bezowy z orzechami i daktylami
4 Std. 15 Min
Lody malaga
4 Std. 30 Min
Tort z masłem orzechowym
3h 30min
Mroźne ciasto kokosowe
5h 15min
Lody orzechowe
12h 45min
Nugat
3h 15 min
Torcik bezowy z orzechami laskowymi, masą bananową i toffi
3h 15 min
Krem pistacjowy
20 min
Lody czekoladowe z papryczką chili
13 godz. 15 min
Ciasto serowe (Tiropita)
1 Std. 10 Min