Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 150 g brown onion, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 80 g unsalted butter, cut into pieces
- 4 pork fillets (approx. 800 g), trimmed and cut into pieces (3 cm)
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 2 tbsp gluten free flour (see Tips)
- 100 g dry Marsala wine
- 200 g fresh mixed mushrooms of choice, cut into slices or quarters
- 250 g mascarpone cheese
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2780.6 kJ / 662.1 kcal
- Białko
- 51.2 g
- Węglowodany
- 8.7 g
- Tłuszcz
- 45 g
- Tłuszcz nasycony
- 29.9 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 653.9 mg
Alternatywne przepisy
Lamb shanks with risoni and feta
3 godz. 50 min
Beef and mushroom hot pot
2h
Pork fillet with mustard
35min
Zurich-style veal strips with potatoes
2h 50min
Meatballs with white wine mushroom sauce
35min
Beef stroganoff
35min
Beef "Burgundy"
40min
Lamb fillets with pink peppercorn sauce
30min
Pork tenderloin with red wine sauce and vegetables
45min
Beef ragu
1h 25min
Chicken à la king
40min
Paprika chicken with sour cream sauce
1h 15 min