Urządzenia i Akcesoria
Sos beszamelowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
6 porcji
Składniki
-
40 g masła
-
40 g mąki pszennej
-
500 g mleka
-
½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
230.5 mg
Białko
3.4 g
Kalorie
515.8 kJ /
123.3 kcal
Tłuszcz
8.3 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
9.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Beszamel – 1100 ml
15 min
Beszamel – 600 ml
15 min
Sos koperkowy
15 min
Sos serowy roquefort
20 min
Fondue serowe z bagietką
25 min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35 min
Sos beszamelowy (bez alergenów)
10 min
Sos berneński
15 min
Sos serowy Mornay
10 min
Szybki sos beszamelowy
10 min
Sos holenderski
15 min
Lasagne bolońska
2 godz. 30 min