Urządzenia i Akcesoria
Powidła śliwkowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
30 porcji
Składniki
-
1500 g śliwek węgierek, dojrzałych, wypestkowanych
-
150 g cukru (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
0.1 mg
Białko
0.4 g
Kalorie
177 kJ /
42 kcal
Tłuszcz
0.2 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
11 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dżem z czarnej porzeczki
35min
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
30min
Dżem truskawkowy
1h 5min
Dżem mirabelkowy z wanilią
35min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25min
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25min
Dżem malinowy
40min
Powidła wiśniowe
1h 55min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40min
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1h 30min
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55min
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1h 10min