Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Farsz
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 250 g białej kapusty, pokrojonej na kawałki
- 500 g mięsa wieprzowego np. z łopatki, bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
- 1 ½ łyżeczki soli
- ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Ciasto
- 80 g mleka
- 1 łyżeczka cukru
- 25 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 550 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 200 g masła, pokrojonego na kawałki
- 3 jajka
- 150 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
- 1 łyżeczka soli
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1247.9 kJ / 298.1 kcal / 1247.9 kJ / 298.1 kcal
- Białko
- 9.6 g / 9.6 g
- Węglowodany
- 25.7 g / 25.7 g
- Tłuszcz
- 18 g / 18 g
- Błonnik
- 1.3 g / 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Czebureki
2h 35min
Cepeliny z serem
24h 50min
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1h 35min
Kibiny z ziemniakami i serem cheddar
1 godz. 45 min
Empanadas z wołowiną
3小时 40 分钟
Paszteciki krucho-drożdżowe z mięsem i kaszą jęczmienną
1 godz. 30 min
Pielmieni
1h 10min
Pierogi z mięsem
1hod.
Faworki - róże
1h 10min
Chaczapuri adżarskie
1 godz. 45 min
Argentyńskie empanadas z kurczakiem
3小时 40 分钟
Chinkali z mięsem i kolendrą
1 godz. 40 min