Urządzenia i Akcesoria
Kibiny litewskie
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
18 sztuk
Składniki
Farsz
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
250 g białej kapusty pokrojonej na kawałki
-
500 g baraniny, bez ścięgien i białych błonek, pokrojonej na 3 cm kawałki, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)500 g mięsa wieprzowego np. z łopatki, bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
-
1 ½ łyżeczki soli
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Ciasto
-
80 g mleka
-
1 łyżeczka cukru
-
25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
550 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
200 g masła pokrojonego na kawałki
-
3 jajka
-
150 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
1 łyżeczka soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
9.6 g
Kalorie
1247.9 kJ /
298.1 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
1.3 g
Węglowodany
25.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA KRESOWA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Empanadas z kurczakiem i jajkiem
2 godz. 30 min
Pieczone pierożki z kapustą
2 godz. 30 min
Kibiny z ziemniakami i serem cheddar
1 godz. 45 min
Pieczone pierożki z szynką
2 godz. 30 min
Empanadas z wołowiną
3 godz. 40 min
Chinkali z mięsem i kolendrą
1 godz. 40 min
Paszteciki piknikowe
50 min
Czebureki
2 godz. 35 min
Rogaliki z ciasta ziemniaczanego ze szpinakiem
1 godz. 5 min
Kniszki ziemniaczane
2 godz.
Oładki ziemniaczane z grzybami
1 godz. 10 min
Cebulaki
1 godz. 5 min