
Urządzenia i Akcesoria
Paszteciki piknikowe
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
20 sztuk
Składniki
-
700 g pasztetu twardego, pieczonego (patrz wskazówka)
-
300 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
120 g masła pokrojonego na kawałki
-
120 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
5 - 10 g świeżych drożdży pokruszonych
-
½ łyżeczki cukru
-
½ łyżeczki soli
-
1 jajko roztrzepane, do posmarowania pasztecików
-
kminek do posypania pasztecików
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
176.2 kcal /
737.8 kJ
Białko
5.7 g
Tłuszcz
10.8 g
Węglowodany
15 g
Błonnik
1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PIKNIK
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Minicalzone z cukinią i suszonymi pomidorami
2 godz. 5 min
Polędwiczki w cieście drożdżowym
1 godz. 10 min
Pieczone pierożki z kapustą
2 godz. 30 min
Minicalzone
2 godz. 5 min
Paszteciki z serem owczym
2 godz. 50 min
Pikantna pizza
1 godz. 30 min
Pizza Capricciosa
1 godz. 40 min
Pizza sycylijska
2 godz. 5 min
Włoskie paluszki pełnoziarniste
1 godz. 30 min
Chłopskie placki ziemniaczane z kapustą kiszoną
1 godz. 20 min
Rożki z ciasta chlebowego nadziewane sałatką
3 godz. 10 min
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1 godz. 35 min