Urządzenia i Akcesoria
Czekoladowe ciasto na zimno z piankami marshmallow
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 20 min
12 porcji
Składniki
-
150 g pianek marshmallow plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
150 g herbatników
-
60 g masła pokrojonego na kawałki
-
200 g mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki
-
250 g masy kajmakowej
-
250 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
400 g mleka
-
105 - 120 g budyniu waniliowego, w proszku bez cukru (3 opakowania)
-
30 g serwatki w proszku
-
1 - 2 łyżeczki kakao naturalnego, niesłodzonego do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
6.2 g
Kalorie
1690.1 kJ /
403.7 kcal
Tłuszcz
19.5 g
Błonnik
0.3 g
Węglowodany
50.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BEZ PIECZENIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tarta czekoladowa
1 godz. 50 min
Deser z płynną białą czekoladą
3 godz.
Czekoladowe słoiczki
40 min
Pierniczki
1 godz. 30 min
Czekoladowe ciasto-trumna bez mąki
2 godz. 45 min
Czekoladowy sernik japoński
3 godz. 30 min
Budyniowe ciasto na zimno z herbatnikami i czekoladową śmietaną
4 godz. 30 min
Czekoladowy tort lodowy z ciastkami
8 godz. 20 min
Ciasto na zimno z białą czekoladą
9 godz. 5 min
Ciasto czekoladowe na parze z bitą śmietaną
1 godz. 10 min
Fondue sernikowo-czekoladowe z herbatnikami
25 min
Brownie z krówkami
50 min