
Wersje kompatybilne
Czekoladowe ciasto na zimno z piankami marshmallow
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g pianek marshmallow plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 150 g herbatników
- 60 g masła pokrojonego na kawałki
- 200 g mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki
- 250 g masy kajmakowej
- 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 400 g mleka
- 105 - 120 g budyniu waniliowego, w proszku bez cukru (3 opakowania)
- 30 g serwatki w proszku
- 1 - 2 łyżeczki kakao naturalnego, niesłodzonego do oprószenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 403.7 kcal / 1690.1 kJ
- Białko
- 6.2 g
- Tłuszcz
- 19.5 g
- Węglowodany
- 50.5 g
- Błonnik
- 0.3 g