Urządzenia i Akcesoria
Czekoladowe ciasto na zimno z piankami marshmallow
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 20 min
12 porcji
Składniki
-
150 g pianek marshmallow plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
150 g herbatników
-
60 g masła pokrojonego na kawałki
-
200 g mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki
-
250 g masy kajmakowej
-
250 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
400 g mleka
-
105 - 120 g budyniu waniliowego, w proszku bez cukru (3 opakowania)
-
30 g serwatki w proszku
-
1 - 2 łyżeczki kakao naturalnego, niesłodzonego do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
6.2 g
Kalorie
1690.1 kJ /
403.7 kcal
Tłuszcz
19.5 g
Błonnik
0.3 g
Węglowodany
50.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BEZ PIECZENIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Deser czekoladowy z biszkoptami
6 godz. 20 min
Czekoladowe ciasto-trumna bez mąki
2 godz. 45 min
Ciasteczka czekoladowe "ciągutki"
55 min
Czekoladowy sernik japoński
3 godz. 30 min
Czekoladowy tort lodowy z ciastkami
8 godz. 20 min
Piłkarska lasagne
2 godz. 30 min
Blok czekoladowy z czerstwym chlebem
5 godz. 20 min
Pizza z makaronu spaghetti (TM5, TM6)
1 godz. 10 min
Tort naleśnikowy
6 godz. 30 min
Budyniowe ciasto na zimno z herbatnikami i czekoladową śmietaną
4 godz. 30 min
Ciasto czekoladowe z mąki gryczanej
1 godz. 10 min
Brownie z krówkami
50 min