Urządzenia i Akcesoria
Odwrócone ciasto z ananasem i kandyzowanymi wiśniami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
10 kawałków
Składniki
-
70 - 75 g czereśni koktajlowych, odsączonych z syropu70 - 75 g wiśni kandyzowanych
-
7 - 8 plastrów ananasa, z puszki odsączonych z syropu (syrop zachować)
-
4 jajka
-
170 g masła miękkiego, plus dodatkowa ilość do posmarowania formy
-
200 g mąki pszennej
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
80 - 90 g cukru pudru
-
3 łyżeczki cukru wanilinowego1 ½ łyżeczki cukru waniliowego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
4.8 g
Kalorie
1295.5 kJ /
309.4 kcal
Tłuszcz
16.3 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
36.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PROSTE CIASTA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Cynamonowe smores
1 godz. 50 min
Sernik makowy z jabłkami
7 godz. 40 min
Ciasto z jabłkami
1 godz. 20 min
Ciasto piaskowe z jabłkami
1 godz. 10 min
Ciasto z winogronami i oliwą z oliwek
1 godz. 40 min
Ciasto herbaciane
1 godz. 15 min
Ciasto ananasowe
55 min
Ciasto z serem ricotta
1 godz. 20 min
Ciasto odwrócone z karmelizowanym ananasem
55 min
Ciasto migdałowe
1 godz. 15 min
Ciasto z jabłkami (bez cukru)
1 godz. 25 min
Ciasto pomarańczowe
45 min